Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. január 27., hétfő

Lauren DeStefano: Hervadás

Szerző: Lauren DeStefano
Kiadó: 2013
Kiadás éve: Cartaphilus kiadó, a Cartalight sorozatban (ami az ifjúsági kategóriát öleli magába)
Fordította: Farkas Nóra
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 403
Sorozat: Vegyészkert-trilógia
A mű eredeti címe: Wither
Fülszöveg:
Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni?
Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek.
A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna.
Miközben a génvírus miatt egyre fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság?


Mások véleménye:
"A Lauren DeStefano által fevázolt jövő nagyon is hiteles. Lenyűgözött a regény világa, a romantika, az írásmód - már nagyon vártam, hogy ilyen jó könyv kerüljön a kezembe." - Carrie Ryan, a Kezek és fogak erdeje szerzője


A harmadik rész borítója, ami még nem tudjuk milyen
címmel fog megjelenni
Tényleg van abban valami, amit Carrie Ryan mondott. De ez életem legeslegnehezebb kritikája. Ez a könyv - egyszerűen leírhatatlan!
Szerintem - a legtöbb trilógiával ellentétben - itt az első rész egy felvezető kötet volt, tulajdonképpen az egésznek annyi értelme volt, hogy kicsit megismerhettük a világot és megszerethettük Gabrielt, akit ugyebár, mivel Rhine szemével követhetjük végig a történetet, aki szintén beleszeret ezért a következő kötetekben is fog szerepelni (persze, én ezt már biztosra tudom, hogy nem akarok spoilerkedni -, majd később :D ).
Szóval, a történet szerint minden nő meghal húszéves korában, a férfiak pedig huszonöt éves korukban. Itt él Rhine, akit elkaptak, hogy feleség legyen (áhh, nem bírtad ki, hogy ne spoilerkedj!?!?). Ez az egész meg is történik, de a férje, Linden, szinte nem is törődik velük - a haldokló feleségével van, aki időközben összebarátkozik Rhine-al is. Aztán persze történnek az események...
A második rész borítója, ami Láz
címmel fog megjelenni
Később láthatjátok majd, igen, sok minden van, amit nem szerettem ebben a könyvben, de talán csak azért, mert olyan furák voltak, számomra igencsak szokatlanok, míg ott, abban a korban, abban a világban valószínűleg minden, amit én annyira drasztikusnak találtam, teljesen normális. Hát, viszont itt még nem. Nem tudom, lehet, hogy még nem álltam készen erre a könyvre, de, ha úgy összevetjük tulajdonképpen szeretem ezt a könyvet, és várom a következő köteteit, mélyen abban reménykedve, hogy izgalmasabban lesznek, mint ez a kötet - reméljük. :D
És a vége... esküszöm, AZ VOLT A KEDVENC RÉSZEM, de kérlek, a saját érdeketekben, NE OLVASSATOK ELŐRE, egy, mert olyankor nagyon meg lehet kavarodni, kettő, amúgy sem lehet érteni, hogy mi van, mert szinte minden oldalon annyi rizsa van, hogy elveszted a fonalat, ha akár csak egy oldalt kihagysz.
A szereplők pedig... Rhine nekem szimpi volt, mert nagyon szereti a családját, szóval egyetértettem vele. Rose kedves volt és jó fej, őt is bírom. Jennát is kedveltem, már a kezdetektől fogva, éreztem, hogy nála ez a családos-dolog van. :) Linden... ööö... hát, nekem LINDENNEL, annyira nincs bajom, inkább az apjával Vaughhhhh-al, akit viszont SZÍVBŐL gyűlölök. Gabriel, őt szeressük (looooveeeeee♥). Rhine szolgálója... elfelejtettem a nevét... ööö... xD Na jó, őt is bírtam, de nem maradt meg bennem a neve. :D Cecily... őt pedig egyszer kedveltem meg (ami pont a spoiler résznél van), de amúgy meg gyűlölöm és mindig is gyűlölni fogom.
Őszintén Cecily-vel kapcsolatban, kicsit sértőnek találtam a viselkedését, mert szerintem egy mai 13 éves egyáltalán nem viselkedik így, maximum egy ötéves vág le olyan hisztiket, mint amilyeneket ő. (Véleményem szerint a 13 évesek mostanság már eléggé érettek, ezért kerülnek ilyen fiatalon testközelbe a nagyobban gondjaival/szokásaival - például drog, cigi, stb.)
/Részlet/ (nem pontos)
-Miért nincs itt semmi igazi? - kérdezi Cecily.
-Az igazi csúnya szónak számít ezen a helyen - lép be Jenna a szobába.
/Részlet vége/
És most... bocsi, de nem bírtam ki.

A végén, amikor Rhine és Gabriel megszökik Lindenéktől, és Cecily utánuk küldd egy szolgát, hogy ki tudjanak menni a kapun, őszintén megkedveltem egy kicsit a kis csajt, annak ellenére, hogy az egész könyv alatt utáltam. Annyira örültem, hogy végre megszabadulnak attól a nyomorult helytől, mert én is úgy voltam vele, mint Rhine - utáltam. És emiatt ISZONYÚAN várom a következő részt. :)))


SPOILER ALERT VÉGE :DDD


Borító: imádom, a világ egyik legjobbja, viszont a színvonal romlik, mert a második meg a harmadik már nem annyira jó. Egyébként a minősége nem valami jó, mert lekopott a címe ://
Kedvenc karakter: Gabriel (na, jó, talán még Rhine is, de akkor őt csak kisbetűvel írom ide :D ), Rhine
Legutáltabb karakter: CECILY, Linden, Vaugh
Amit imádtam: ööööö... Gabriel+Rhine jelenetek ♥
Amit utáltam: áhh, soroljuk; terhesség, Linden tudatlansága, furgon, hurrikán, rácsos ablakok, Cecily viselkedése, Jenna 19..., Rose, Narancsliget, szülés, Rose halott gyereke, Linden gyerekkora, Jenna húgai, Vaugh uralma, a gyerek és Vaugh, a pince, Gabriel áthelyezése, Jenna titkolózása, Rose halála, a hamvak, Linden nyomolása, boncolás
Érzéki mérce: kis romantika, de az idegeiteket annál jobban feszíti, kicsit meg kell szokni a világot, mert nagyon erős, számunkra még felfoghatatlan, de tényleg hiteles jövőkép.
Értékelés: a sok negatív és egyben furcsa dolog mellett, amiket említettem, én egyszerűen nem vagyok hajlandó lepontozni ezt a könyvet, mert tényleg olyan témákat boncolgat, amikkel nekünk, mint a társadalom fenntartói, ideje lenne szembenéznünk, és imádtam, minden nap leveszem és bele-bele olvasgatok, és szóról-szóra tudom kiidézni a legjobb beszólásokat! *w* ♥.♥




2014. január 17., péntek

Maggie Stiefvater - Linger

Szerző: Maggie Stiefvater
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Fordította: Gazdag Tímea
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 360
Sorozat: Mercy Falls farkasai  - a Trilógia második része
A mű eredeti címe: Linger

Fülszöveg:
A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét.
Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az eső áztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik.  
A tudott dolgok súlya és a kimondatlanoké.













Most, hogy már a második kötetnél járunk, gyengébbre veszem a spoiler radart, és mesélek egy kicsit. Aki még nem olvasta az első részét, - Shiver - annak ajánlom minél hamarabb, hogy vegye kezébe valamilyen úton-módon. Kihagyhatatlan, csodálatos mű. Na de vissza a második részhez!
Kezdetnek fontos az, hogy a Shiver végén sikerült Grace-nek emberré változtatnia, így megmenekült az örökké ( vagyis inkább 10-12 évig, mert addig élnek ) farkassá válástól. Azonban a dolgok itt még koránt sem oldódtak meg. Új, "kezdő" vérfarkasok kerülnek a falkába, kiket Beck, Sam gyámja harapott meg. És még ott van Olivia is, aki Grace egy barátnője volt, de Izabell bátyja, Jack őt is vérfarkassá tette.. Ez így már négy ember! Bővűlt a csapat. Izabellt, Grace egy kibírhatatlan, idegesítő, kis hercegnőnek tűnő osztálytársát ebben a részben kicsit másképp ismerhetjük meg. Például lehetőségünk van megkedvelni. És Cole St. Claire - ról még nem is beszéltem. A híres énekes sztárocska, aki a három tagú NARKOTIKA fiú bandában játszott, társaival együtt rejtélyesen eltűnt! Ő Sam után a kedvenc (srác) szereplőm. Tipikus rosszfiú imidzse van. Írtó helyes! Ráadásul egy zseni. Bár, egy tudós gyereke mi is lehetne..
Ő találta fel az ellenszert is, amivel a emberré lehet tenni a farkasokat. harminc-öt százalék esélye van az ellenszer sikerességének. Ha nem hat, meghalsz. De ha sikerül, ember maradhatsz.

" Egyszer volt, hol nem volt, még mielőtt összekötözött farkas lettem volna egy Tahoe
hátuljában, a Josephine Clubon is túl, még a NARKOTIKA előtt, volt
egy fiú, akit Cole St. Claire-nek hívtak, és bármit megtehetett. És ennek
a lehetőségnek a súlya olyan elviselhetetlen volt, hogy ő törte össze
magát, mielőtt másnak esélye lehetett volna. " - Cole


Shelby továbbra is részt vesz a történetben, csendes, farkas alakjában, nyugtalanítva tudatunkat, ugyanis meghatározhatatlanok a céljai, titokzatos.
Rachel, Grace legjobb barátnője, - aki nem mellesleg teljesen átlagos ember - nagy segítségül lesz neki, miután beavatják a dolgokba.  Főszereplőnk szülei ebben a részben kegyetlenebbek, vagy nem is tudom, szigorúbbak lesznek lányukkal, és nem akarják Sam közelébe engedni, amit viszont Grace-nek gyötrelmes lenne betartani.
Grace élete iszonyúan megváltozik, ezentúl nem csak egy átlagos ember lesz.. Vannak szép, és jó élmények, de olykor olyanok is, amelyeket legszívesebben kitörölne az emlékezetéből, ha tehetné.
Varázslatos, édes, romantikus, tökéletes fogalmazású ez a könyv. Kezd el olvasni, és hidd el, nem fogod tudni letenni.



Borító: mint az előzőt, ezt is imádom. :3 mondjuk vörös pöttyel az ,-i tetején még szebb-, bár az csak az elnyomtatott borítójúakon látható.
Kedvenc karakter: Sam (♥), Cole(♥), Grace
Legutáltabb karakter: Izabell apja, Tom Cullpeper
Amit imádtam: Sam versei, és a Grace iránti szerelme.. és természetesen Cole, ja, és hogy olyan szép zöld színnel nyomtatták ki, a sorokat! Nem csak a borító szines. 
Amit utáltam:  továbbra is Izabell apja, egyszerűen gyűlölöm őt, aki majd elolvassa a könyvet, megtudhatja miért..
Érzéki mérce: magas, határozottan magas; csókok, szerelem, várakozás, vágyak, félelem, halál...
Értékelés:



2014. január 10., péntek

Beszerzések

Szerzeményeim


Federica Bosco - Szerelmem egy angyal
Egy fantasztikus szerelmi történet, tragikus eseményekkel. Meg kell tanulni küzdeni az álmainkért, felnőni és megtanulni elviselni a döntéseink következményeit. Megéri lecsapni rá.

Federica Bosco - Vigyázz rám angyal!
Az ütős első rész után egy slamposabb második rész következik, ami inkább az első kötet vége, és a harmadik kötet eleje, ezért elég róla egy rövidebb összefoglalót elolvasni, utána pedig nekiugrani a harmadik résznek, már amikor megjelenik. :D

Veronica Roth - A beavatott
Egy újabb disztópia, mostanság nagyon sok van belőle, de valamiért élvezzük ennek a műfajnak az olvasását, hiszen Veronica Roth könyvéből már készül a film. Csapjatok le rá.

Veronica Roth - A lázadó
Ütős folytatás! Megéri elolvasni a trilógiát, nem lesz olyan pillanat, amikor nyugodtan ülhetsz!

Tavi Kata - Nyitótánc
Sulijegyzetek-sorozat, magyar szerző első könyve. Egy bejegyzésemben már beszéltem róla, így itt nem akarom húzni az időt. :)

Lauren DeStefano - Hervadás (Vegyészkert-trilógia)
Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Minden bizonnyal, nem. Senki sem szeretné tudni. De Lauren DeStefano regényében, minden nő 20 évesen, minden férfi pedig 25 évesen hal meg. Szintén disztópia, de a borító annyira fantasztikus, iszonyúan sajnálom, hogy nem találtam szép kiterített borítót. Várjatok csak! :D

Lauren DeStefano - Hervadás hátsó borító

Lauren DeStefano - Hervadás kiterített borító
3.kötet borító

2.kötet borító

Lauren DeStefano aláírás

Kiterített borító, csak ezt találtam xD
És, ma kaptunk egy magyar borítót is, ami nem más, mint......


Leiner Laura - Akkor szakítsunk, Love or hate...!


2014. január 6., hétfő

Barry Jonsberg: Nem semmi! - Kiffo esete a Pitbullal

Szerző: Barry Jonsberg
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordította: Bosnyák Viktória
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 246
Sorozat: -
A mű eredeti címe: The Whole Business of Kiffo and the Pitbull
Fülszöveg:


Egyáltalán nem ismerlek.
Fogalmam sincs, ki vagy.

Ha ezt a sztorit a barátaimnak mesélném el, ők már tudnák, ki az a Kiffo, ki vagyok én, ismernék a sulit, meg mindent.
Kezdhetném nekik egyből azzal, mi lett, amikor Miss Shagg, az új irodalom tanárnőnk habzó szájjal becsörtetett az osztályba...
De te nem tudsz semmit.
Már bocs.







Mások véleménye:

"Eszméletlen jól ábrázolja a tinik életét, a tanárokat és az igazi barátságot, némi krimivel fűszerezve. Imádtam."
Jo Stanley, The Panel

Hm!
Ez a könyv elég.. érdekes. Sajnos, nem súrol egy bizonyos mércét, amiért az ember imádhatná... de azért egyszer az életben megpróbálhatjátok, veszteni való nincs. Még senki nem halt bele egy könyv elolvasásába.
Egy lány,- Calma Harrison szemszögéből olvashatjuk a sorokat, akinek érdekesek a gondolatai. Nem rossz értelemben, mert szépen megfogalmazva írta le az író.
Mindent egybe véve jó kis könyv, bele lehet magadat élni, vicces is, de nincs benne szerelem, és a vége olyan se füle se farka.
Kiffo olyan ember, aki a tanárokat emberszámba sem veszi. Eddig sikeresen kikészítette majdnem az összeset, de ekkor képbe lépett, vagyis inkább rontott  Pitbull, ( avagy Miss.Shagg, más nevén ) és minden megváltozott. Az a nő.. egy felbőszűlt pitbullra jobban hasonlított, mint egy öreg hölgyre. Kiffo-t azonnal kiszúrta, első pillantástól ellenségek lettek. Az osztály sokat tanakodott, mi legyen az irodalom tanárral. Ezt a terrolt nehezen viselték. Valamit tenniük kell, de mihamarabb!
Calma szereti az irodalmat, kitűnő tanuló, mégis Kiffo barátjának mondhatja magát. A múlt is felmerűl pár fejezet végén, ami nagyon tetszett nekem. Közös múltjuk kötné össze a két barátot?
Lehetséges lenne-e, hogy Pitbull egy drog kereskedő? Hogyan juthatott Kiffo és Calma erre a következtetésre? Vajon csak két fiatal képzeletében él ez, vagy a valóság? Be tudják bizonyítani?

Jaryd Kiffing tizenöt éves, rondább, mint egy vödörnyi segglyuk, égővörös a haja, ó-lábú, minden tantárgyból tiszta hülye, mindenre alkalmatlan, huligán, zavaró tényező, gyerekes, néha verekedős, gyakran kegyetlen, az osztály idiótája , büszke a hülyeségére, és részmunkaidőben bűnöző.

A barátom.
( idézve a könyvből )


Borító: hát... érdekes... és bizarr, - jobb oldalon láthatjátok az eredetit, ami kicsit .. fele annyira ilyesztő, mint a magyar.
Kedvenc karakter: Calma, Kiffo
Legutáltabb karakter: Miss.Segg Shagg 
Amit imádtam: nem kényeskedő kiscsaj a főszereplő, bizony vannak érdekes részek, és Calma jelleme
Amit utáltam:  a végét, mert igazán nem kellett volna annak történnie ami történt.
Érzéki mérce: baráti szeretet, krimis fonál, néha érzelmekkel teli, de legtöbbször vicces megfogalmazás, viszont nulla szerelem. 
Értékelés: a könyv hihetetlenül jó.. de nincs értelme.

2014. január 5., vasárnap

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra! - Kamu pasi a fagyöngy alatt

  Különleges bejegyzés!
Szerző: Marni Bates
Kiadó: Móra Ferenc Ifjusági Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Zalotay Melinda
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 304
Sorozat: LOL könyvek
A mű eredeti címe: Decked with Holly
Fülszöveg:

Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt.
Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a kabinból.
A tengeribeteg Holly így kénytelen egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet : a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel.
Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni...





Lola:  Ez a könyv egy vicces, szerencsétlen és romantikus szerelmet mesél el. Leírja, amint egy teljességgel hihetetlen találkozás lévett főszereplőink találkoznak, majd alig egy hét alatt több minden történik, mint gondolnánk.

Nikol: Ebben a könyvben a főszereplő tényleg nagyon esetlen. Ez tényleg egy LOL történet. És nem teljsen kiszámítható, mint a többi szerelmes ifjúsági regény esetében. Összejönnek, vagy akár mindenki megy a maga útjára és éli tovább életét. Először nem lehet kideríteni. Végig kell olvasni. Én ebben a könyvben azt tetszett (és egyben „érdekesnek” találtam), hogy nem tudjuk pontosan mi lesz a vége. Tehát a  könyv vége egy nagy kérdőjel marad. Ebben pedig az a jó, hogy úgy képzeled tovább a történetet, ahogyan csak akarod. Az olvasó fantáziájára bizza. De, viszont én más borítót adtam volna neki. Egy baj van vele. Nem pontosan a történetet tükrözi.

Zoey: Holly őrült. De tényleg. Nem tudom, hogy... Áhh, mindegy. A lényeg, hogy Holly egy mit sem sejtő lány, aki csak elmegy egy karácsonyi hajóútra, ahol megünneplik a nagyapja születésnapját, de persze ez nem lenne egy izgalmas sztori, ha nem történne benn semmi, így jönnek képbe, Holly halálosan idegesítő unokatesói, akiknek a nevét sem tudom, egyszerűen csak utálom őket. Persze, kitúrják Hollyt a közös szobájukból, így szegény leánykának a padon kell aludnia, de mivel tengeribeteg, ezért elmegy Nickhez, hogy a WC-jébe hányjon. :D Persze, azelőtt nem ismerik egymást. De kitör a botrány. Nekik pedig el kell játszaniuk, hogy járnak. Ugyanis Nick nem mondta el a teljes igazságot arról, hogy ki is ő. Szerintem nagyon jó könyv, sokat nevettem rajta, szórakoztató volt, Marni Bates jó írónő, mert a Segítség, YouTube-sztár lettem!-et is ő írta, ami szintén nagyon jó könyv. :) Ezek a szereplők élnek és nem csak a levegőben lebegnek, ezért pedig TAPS jár Marninak! :)

Borító: az eredeti jobb... de ez is elmegy (oldalt láthatjátok az eredetit!)
Kedvenc karakter: Nick
Legutáltabb karakter: Holly unokatestvérei, a kis dögök! 
Amit imádtam: a két szemszög és, hogy milyen bénák :D
Amit utáltam: az ikrek (az unokatesók) kibírhatatlan természete 
Érzéki mérce: a YA (azaz a Young Adult - a 12-16, tehát 18 alatti korosztály) keretein belül... csókok, romantikus hajó utazás, pucér felsőtestek...
Értékelés: úgy is itt volt a karácsony, szóval rángassátok el anyut a könyvesboltba és kapjátok le a polcról ezt a roppant szórakoztató karácsonyi micsodát :D




Tavi Kata: Nyitótánc

(FRISSÜLT!)
Szerző: Tóth Katalin
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: eleve magyar
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 358
Sorozat: Sulijegyzetek
A mű eredeti címe: Nyitótánc
Egyed Regina és Németh Balázs terve
Fülszöveg:
Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat. 
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten. A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián? Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít? Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban? Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között.
Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét.
Tavi Kata a dedikáláson/megjelenésen



Kicsit tartózkodva álltam hozzá a könyvhöz, de persze nagyon örültem neki.
Szerintem az egy nagyon rossz tulajdonsága mostanság mindenkinek, hogy a magyar szerzők könyveihez úgy állnak hozzá, hogy "biztos tiszta SzJG copy lesz az egész *legyintés", és ez sokszor sajnos, NEM alaptalan.
Valóban, a könyvben voltak olyan szereplők, akik egyes SzJG szereplőre hasonlítottak, de ettől el kell tekinteni, mert nem lehet minden könyvszereplő egyedi.
Alapjában véve, szerettem ezt a könyvet, habár a szereplők számomra kissé kidolgozatlanok voltak, a cselekmény kissé túl pörgős volt, az egyik pillanatban itt voltunk, a másikban pedig itt. De tényleg élveztem az olvasást, sőt, várom a következő részt, szóval üzenem az írónőnek, hogy ÍRJA MEG GYORSAN!, mert ha nem, meglátogatom egy éjszaka. Csak előtte kiderítem, hogy hol lakik. :D

Szóval, a történet Lilláról szól, aki egy olyan gimnáziumba megy, ahol a fő produkció a tánc, tehát táncórák vannak, tánccal kapcsolatos előadások, és tánccal kapcsolatos ünnepek, amúgy pedig teljesen normális az iskola - csak tele van különleges, felettébb ügyes táncdiákokkal, akik a jövő nagy táncosai lehetnek.
Most megy gimnáziumba, és az elején kicsit lassan haladnak a dolgok; ugyebár megismerjük Lilla családját (aki, természetesen egyke, mert mi más lenne? Ebben az univerzumban csak az olvasó, és nem a könyvszereplő gyerekeknek lehet testvérük?!), az életét, a macskáját, és, a helyes szomszédsrácot: Krisztiánt.
Lillának rögtön nagyon bejövős (:D) Krisztián, és a szülei szerint, ők kiskorukban ismerték egymást. Na, de hát akkor meg miért ilyen ellenséges vele? (Biztos ráköpte a szőlőmagot.)

Aztán elkezdődik a történet, és az iskola.

Lilla egy nagyon jó főszereplő. Mindig kiáll azért, amiben hisz, és amit jónak tart, ezért pedig fel lehet rá nézni, és ettől kifejezetten pozitív a számomra. Kemény tud lenni, ha kell, az viszont nem tetszett, hogy rögtön ő lett az, akire mindent rábíznak az egész osztályban, mert az addig egy dolog, hogy határozott, kedves, igazságos, és... egyszóval TÖKÉLETES, akkor is, ez zavart. Ha már ő a főszereplő, akkor ne ő legyen mindenhol a főszereplő. Ő a legjobb táncos. Ő a legjobb. Ő a legszebb. Jóvanbazdmeg.

Krisztián. Egyedül a végén, a legvégén kezdtem megszeretni, amikor semmit sem csinált, vagy mondott, hanem Lilla lépett. Mert hát, basszus Krisztián egy tunya srác, aki bunkó is, távolságtartó, és kifejezetten negatív, így visszagondolva.

Márk - akivel Lillának össze kellene jönnie. DE NEM. NEEM. PERSZE, HOGY NEM. PEDIG DE. Tavi Kata eldöntötte, hogy az egyetlen olyan fiúszereplőt, akit eltűrnék Lilla mellet, másra nyalábolja rá. Márk kedves, jó fej, cuki, menő... soroljam még? Egyszerűen úgy viselkedik, hogy az... Áhh.

Sajnáljuk, a kritika itt félbemarad, mert a szerző elpárolgott a szerelemtől.

Kristóf, a faszagyerek. :D De komolyan; ő az a tipikus Zsolti srác, aki nem is Zsolti srác, mert nem vicces, egyszerűen csak... olyan lázadó. Igen. Magába forduló, nagy problémákkal küszködő, mégis boldognak látszó. Szereti megoldani saját maga a problémáit, szóval bárki is mondaná azt neki olvasás közben, hogy gyere kicsi Kristófka, sírj nyugodtan a vállacskámon, és mindjárt kitalálunk valamit segítek, Kristóf!, ő elutasítani. Makacs az öszvééér. *énekel*

~ EZEN a linken olvashatod el Tavi Kata interjúját a szereplőkkel I.-ez ~
~ EZEN a linken olvashatod el Tavi Kata interjúját a szereplőkkel II.-t ~
~ EZEN a linken olvashatod el Tavi Kata interjúját a szereplőkkel III.-at ~

Itt van Tavi Kata blogja: http://tavikata.blogspot.hu/, ahol olvashattok a szereplőkről és az egész kiadás menetéről, természetesen, érdekesen. ;)

Azt már említettem, hogy az elején kicsit lassú az egész, aztán pedig hirtelen beindulnak a dolgok; csak kapkodni fogod a fejedet. Huh!

Elhoztam néhány borítóváltozatot:
Magocsa-Horváth Évi munkája
Úgy, ha megnézed emlegy, aztán,
rájössz, hogy nem illik a könyvhöz.

Kozma Dorina munkája
Nem.
Eredetileg, Kozma Dorina munkájánál volt egy kis kavarodás, mert Tavi Kata blogja szerint az lett a nyertes munka, de végül mégis csak (hál' Istennek!), Regina és Balázs munkája lett a borító, mert hiába, az sem tökéletes, az a legjobb.
Egyed Regina munkája
Nem...

Nagy Alexandra Klára munkája
NEM!!
EZEN a linken nézheted meg a többi borítótervet ~


Újvári Viktória Blanka munkája
Borító: sokat lehet rajta az ujjadat huzigálni, mert kidomborodós több helyen is, viszont a borítókon lévő szereplőket nagyon rosszul csinálták; Lilla vörös hajú, Krisztián pedig túl idős (vagy az ott Lilla apja? Hm.) Oldalt láthatjátok az egyik kedvencemet a többi alternatívából!
Kedvenc karakter: Lilla, mert kiáll azért, amiben hisz
Legutáltabb karakter: Flóra... asszem így hívják. Vagy Fanni? Áhh...!
Amit imádtam: hogy... öhm... hogy az írónő nem kímélt a ribanc, illetve a kurva kifejezésekkel :D
Amit utáltam:  a végére beállt a 'mindenkivel jóban vagyok' kapcsolat, ami nem kellett volna. (spoiler!) Ivettet, valamint a Flórával való kibékülést hagytam volna a második kötetre (spoiler vége!)
Érzéki mérce: egy csók, és semmi több
Értékelés: nem hibátlan, de melyik könyv az?