Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. január 5., vasárnap

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra! - Kamu pasi a fagyöngy alatt

  Különleges bejegyzés!
Szerző: Marni Bates
Kiadó: Móra Ferenc Ifjusági Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Zalotay Melinda
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 304
Sorozat: LOL könyvek
A mű eredeti címe: Decked with Holly
Fülszöveg:

Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt.
Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a kabinból.
A tengeribeteg Holly így kénytelen egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet : a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel.
Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni...





Lola:  Ez a könyv egy vicces, szerencsétlen és romantikus szerelmet mesél el. Leírja, amint egy teljességgel hihetetlen találkozás lévett főszereplőink találkoznak, majd alig egy hét alatt több minden történik, mint gondolnánk.

Nikol: Ebben a könyvben a főszereplő tényleg nagyon esetlen. Ez tényleg egy LOL történet. És nem teljsen kiszámítható, mint a többi szerelmes ifjúsági regény esetében. Összejönnek, vagy akár mindenki megy a maga útjára és éli tovább életét. Először nem lehet kideríteni. Végig kell olvasni. Én ebben a könyvben azt tetszett (és egyben „érdekesnek” találtam), hogy nem tudjuk pontosan mi lesz a vége. Tehát a  könyv vége egy nagy kérdőjel marad. Ebben pedig az a jó, hogy úgy képzeled tovább a történetet, ahogyan csak akarod. Az olvasó fantáziájára bizza. De, viszont én más borítót adtam volna neki. Egy baj van vele. Nem pontosan a történetet tükrözi.

Zoey: Holly őrült. De tényleg. Nem tudom, hogy... Áhh, mindegy. A lényeg, hogy Holly egy mit sem sejtő lány, aki csak elmegy egy karácsonyi hajóútra, ahol megünneplik a nagyapja születésnapját, de persze ez nem lenne egy izgalmas sztori, ha nem történne benn semmi, így jönnek képbe, Holly halálosan idegesítő unokatesói, akiknek a nevét sem tudom, egyszerűen csak utálom őket. Persze, kitúrják Hollyt a közös szobájukból, így szegény leánykának a padon kell aludnia, de mivel tengeribeteg, ezért elmegy Nickhez, hogy a WC-jébe hányjon. :D Persze, azelőtt nem ismerik egymást. De kitör a botrány. Nekik pedig el kell játszaniuk, hogy járnak. Ugyanis Nick nem mondta el a teljes igazságot arról, hogy ki is ő. Szerintem nagyon jó könyv, sokat nevettem rajta, szórakoztató volt, Marni Bates jó írónő, mert a Segítség, YouTube-sztár lettem!-et is ő írta, ami szintén nagyon jó könyv. :) Ezek a szereplők élnek és nem csak a levegőben lebegnek, ezért pedig TAPS jár Marninak! :)

Borító: az eredeti jobb... de ez is elmegy (oldalt láthatjátok az eredetit!)
Kedvenc karakter: Nick
Legutáltabb karakter: Holly unokatestvérei, a kis dögök! 
Amit imádtam: a két szemszög és, hogy milyen bénák :D
Amit utáltam: az ikrek (az unokatesók) kibírhatatlan természete 
Érzéki mérce: a YA (azaz a Young Adult - a 12-16, tehát 18 alatti korosztály) keretein belül... csókok, romantikus hajó utazás, pucér felsőtestek...
Értékelés: úgy is itt volt a karácsony, szóval rángassátok el anyut a könyvesboltba és kapjátok le a polcról ezt a roppant szórakoztató karácsonyi micsodát :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése