Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. január 6., hétfő

Barry Jonsberg: Nem semmi! - Kiffo esete a Pitbullal

Szerző: Barry Jonsberg
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordította: Bosnyák Viktória
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 246
Sorozat: -
A mű eredeti címe: The Whole Business of Kiffo and the Pitbull
Fülszöveg:


Egyáltalán nem ismerlek.
Fogalmam sincs, ki vagy.

Ha ezt a sztorit a barátaimnak mesélném el, ők már tudnák, ki az a Kiffo, ki vagyok én, ismernék a sulit, meg mindent.
Kezdhetném nekik egyből azzal, mi lett, amikor Miss Shagg, az új irodalom tanárnőnk habzó szájjal becsörtetett az osztályba...
De te nem tudsz semmit.
Már bocs.







Mások véleménye:

"Eszméletlen jól ábrázolja a tinik életét, a tanárokat és az igazi barátságot, némi krimivel fűszerezve. Imádtam."
Jo Stanley, The Panel

Hm!
Ez a könyv elég.. érdekes. Sajnos, nem súrol egy bizonyos mércét, amiért az ember imádhatná... de azért egyszer az életben megpróbálhatjátok, veszteni való nincs. Még senki nem halt bele egy könyv elolvasásába.
Egy lány,- Calma Harrison szemszögéből olvashatjuk a sorokat, akinek érdekesek a gondolatai. Nem rossz értelemben, mert szépen megfogalmazva írta le az író.
Mindent egybe véve jó kis könyv, bele lehet magadat élni, vicces is, de nincs benne szerelem, és a vége olyan se füle se farka.
Kiffo olyan ember, aki a tanárokat emberszámba sem veszi. Eddig sikeresen kikészítette majdnem az összeset, de ekkor képbe lépett, vagyis inkább rontott  Pitbull, ( avagy Miss.Shagg, más nevén ) és minden megváltozott. Az a nő.. egy felbőszűlt pitbullra jobban hasonlított, mint egy öreg hölgyre. Kiffo-t azonnal kiszúrta, első pillantástól ellenségek lettek. Az osztály sokat tanakodott, mi legyen az irodalom tanárral. Ezt a terrolt nehezen viselték. Valamit tenniük kell, de mihamarabb!
Calma szereti az irodalmat, kitűnő tanuló, mégis Kiffo barátjának mondhatja magát. A múlt is felmerűl pár fejezet végén, ami nagyon tetszett nekem. Közös múltjuk kötné össze a két barátot?
Lehetséges lenne-e, hogy Pitbull egy drog kereskedő? Hogyan juthatott Kiffo és Calma erre a következtetésre? Vajon csak két fiatal képzeletében él ez, vagy a valóság? Be tudják bizonyítani?

Jaryd Kiffing tizenöt éves, rondább, mint egy vödörnyi segglyuk, égővörös a haja, ó-lábú, minden tantárgyból tiszta hülye, mindenre alkalmatlan, huligán, zavaró tényező, gyerekes, néha verekedős, gyakran kegyetlen, az osztály idiótája , büszke a hülyeségére, és részmunkaidőben bűnöző.

A barátom.
( idézve a könyvből )


Borító: hát... érdekes... és bizarr, - jobb oldalon láthatjátok az eredetit, ami kicsit .. fele annyira ilyesztő, mint a magyar.
Kedvenc karakter: Calma, Kiffo
Legutáltabb karakter: Miss.Segg Shagg 
Amit imádtam: nem kényeskedő kiscsaj a főszereplő, bizony vannak érdekes részek, és Calma jelleme
Amit utáltam:  a végét, mert igazán nem kellett volna annak történnie ami történt.
Érzéki mérce: baráti szeretet, krimis fonál, néha érzelmekkel teli, de legtöbbször vicces megfogalmazás, viszont nulla szerelem. 
Értékelés: a könyv hihetetlenül jó.. de nincs értelme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése