Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2013. december 24., kedd

Colleen Houck: A tigris átka

Szerző: Colleen Houck
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordította: Pásztor Judit
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 505
Sorozat: A tigris átka sorozat
A mű eredeti címe: Tiger's Curse

Fülszöveg:

Szenvedély. Sors. Hűség.

Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted? 
Amikor Kelsey Hayes azon gondolkozott, hogy vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni.
Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak.
A világ túlsó végén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva a sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy új, lebilincselő sorozat roppant izgalmas első kötete, amely elállítja a lélegzeted, és még többet akarsz majd belőle.




Mások véleménye :

,, ...édes,románc és szívdobogtató kaland. Azon vettem észre magam, hogy ujjongok, kesergek és a körmöm rágom - mindezt néhány oldalon belül. Röviden, A tigris átka mágikus! "
Becca Fitzpatrick, New York Times besteller szerző, a Csitt,csitt írója

a sorozat négy kötete
(eddig magyar fordításban 3 rész jelent meg)


Majdnem tökéletes.De csak majdnem.
Olyanok olvasására ajánlom, akiket érdekelnek az izgalmas,  fanasy, misztikus love story-k, és egy kis indiai kultúra.
A történet alapból amerikában játszódik, de indiában is jár a főhősnő, Kelsey, ugyanis egy szerencsés munka választás alkalmával kifog egy cirkuszi állást, ahol találkozik Dhiren-el - becézve Ren -, a hó tigrissel. Titkolózások után kiderül hogy Ren valójában egy elátkozott indiai herceg, akit 300 éve egy átok sújt, de halhatatlan, amíg nála van a halhatatlanság kövének ( a Damon-amulett ) egy darabkája. Nos, még azt is megtudjuk, hogy Kelsey tökéletes Ren emberi alakjának felébresztésére. Itt kezdődik a kalandosabb rész! Ezentúl Kelsey segít az átok megtörésében, persze bujás összegért indiába utazva ( a hercegnek van egy hű, szintén halhatatlan - ő is kapott egy darabkát a Damon-amulettből - öreg szolgája, aki emberi alakban él, és a hercegi családnak dolgozik, mikor ők épp, khm, "tigris bőrben" vannak ) ámbár állítása szerint neki nem is kell ez a sok minden.
Sajnos szegény Kelsey jellemében van valami nem kedvelhető. Adott neki az ég egy rémhelyes, indiai isten testével rendelkező srácot, és elmenekül a srác elől, hogy elfelejtse.. Eléri, hogy Ren "rosszfiú" testvére, - akit szintén a tigris-átok súlyt, plusz halhatatlan, (szintén a Damon-amulett egy darabkája jóvoltából) csak ő fekete tigris, hangsúlyozva a rosszfiús jellemét - , Kishan is megkedvelje.. De azért részben meg lehet érteni, ugyanis szülei meghaltak, nevelő családban nevelkedett fel.. Viszont egész kis jó muriba keveredett. A történet négy részes (amerikában) mivel négy darab küldetést kell elvégezni az négy ajándékért, amit egy indiai istennő, Durga ad a sikeres küldetések elvégeztekor. Azt még nem tudják, az átkot hogyan törjék meg, de az első könyvben az első küldetést végre hajtották. A végén már a következő küldetés megfejtésén vannak, melyet ősi nyelven írtak..
A szereplők jelleme érdekes. Kelsey olyan tipikus lány, aki megkapta élete lehetőségét, és most azon gondolkozik, helyes-e megragadni azt, amit kapott. Elég akaratos, makacs és néha rossz döntéseket hoz.
Ren... Háromszáz éve még egy indiai herceg volt, aki megkoronázására várt. Aztán történt valami, ami miatt végül az sosem következett be. Csendes, de kedves és szenvedélyes hajlamú, remek vadász, tigris léte lévett.
Kishan, az öcsike, a fekete tigris.. az érme másik oldala. Mindig a bátyját részesítették előnyben, ő csak az árnyékban élhetett. De ott volt az a lány, aki rabul ejtette a szívét.. De végül elvesztette azt, és még sok mást is.



Borító:
a fenti képen látható fehér tigrist ábrázoló kép az eredeti borító,ami kicsit jobban kapcsolódik a könyvhöz, mert legalább hótigrist fotóztak
Kedvenc karakter: Ren hercegként és Ren tigrisként
Legutáltabb karakter: Lokesh,- mert bizony ő a főgonosz, aki az átkot küldte a herceg testvérekre, és sajnos szintén halhatatlan, mert szerzett egy darabkát a Damon-amulettből - ... és Kelsey 
Amit imádtam: olyan aranyos Ren.. mindig indiai szavakkal illeti Kelseyt, kedvesem, meg a legfontosabb személy számomra, meg ilyenekkel! Kedves, romantikus, helyes.. tényleg egy indiai isten.. :3
Amit utáltam: Kelsey, mit bénázol annyit Ren-el?! És a végén sír hogy hiányzik neki ..  
Érzéki mérce: néhány szenvedélyes csók, szerelem, kalandok...
Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése