Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2013. november 27., szerda

Kiera Cass: Az Elit

Szerző: Kiera Cass
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2013
Fordította: Gázsity Mila
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 350
Sorozat: The Selection #2
A mű eredeti címe: The Elite
Fülszöveg:
A palotába 35 lány érkezett. Csak hatan maradtak.
A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak - s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani...



Mások véleménye:
"Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." - Publishers Weekly

Hasonlóan szép borítóban gyönyörködhetünk, mint amit az elsőn láthattunk. (SPOILER-ALERT! Valószínűleg America ebben a ruhában császkált az első kötetben, amikor mindenki lopni akarta a stílusát és úgy döntöttek, hogy az ő példáját követve, kéket vesznek fel, mire ő narancssárga -- vitás, hogy ez most narancssárga, vagy piros, mert véleményem szerint naplemente-narancs színű -- ruhába öltözött, hogy azért is keresztbe tegyen mindenkinek :D) Én valósággal rajongok ezekért a borítókért és a modell tökéletesen átadta azt a hercegnős fielinget. Vagy hogy kell azt írni. :)
Americát mindig is pontosan ilyennek képzeltem el, ezért sosem fújtam fel annyira, hogy "hú, most, hogy nézhet ki, ha már bekerült oda?".

Néha nem értem, hogy mit nyafognak. De komolyan. Csili-vili ruhákban rohangásznak ide-oda a csillogó-villogó palotában, ahol minden másodpercben tutti-frutti komornyák veszik körbe őket. Ebben mi a rossz? Ja, persze. Már el is felejtettem, hogy Maxon is ott van. Meg Aspen. Így már tényleg olyan kecsegtető a helyzet, főleg, ha a neved America Singer.

Maxon, America
AZ ELSŐ VÁLASZOTTAK
Ebben a kötetben America folyamatosan kételyek között őrlődik. Nem tudja, hogy mit kéne tennie, nem biztos az érzéseiben és folyamatosan egy kérdés jár a fejében: "tényleg képes lenne-e ő lenni a hercegné?". Szerény véleményem szerint ebben a kötetben sokkal inkább át lehetett venni az érzéseket, ezáltal mi is beleszerethettünk Maxon-ba, na meg persze Aspen-be is, mivel America nem képes elfelejteni őt. És most már értem, hogy miért.
Persze ott vannak a lányok, akik emlékeztetik arra, hogy ez mégiscsak egy verseny, tehát küzdeni kéne, míg ő a kisujját is alig mozdítja meg, mégis bent van. Ilyen az élet, kicsikéim. :D De mindent összevetve IMÁDTAM ezt a könyvet. Na, de csak azért, hogy nektek is esélyetek legyen:

Mi kell ahhoz, hogy hercegné lehess?

  • Legyél illedelmes!
  • Legyél megalázkodó!
  • Legyél kedves!
  • Legyél tökéletes!
  • Engedelmeskedj, mindenkinek aki nálad felsőbbrendű!
  • Legyél közkedvelt!
  • Legyenek jó kapcsolataid!
  • Mutass jól, mindenhol!
  • Kedveljen a király!
  • A neved még véletlenül se legyen America Singer!
Ezek után, még mindig hercegné akarsz lenni? :D

Volt egy kis pletyka arról, hogy csinálnak egy sorozatot a könyvről. Össze is szedték a szereplőket, ahol szerintem csak az Aspen-t játszó színész nézett ki felháborítóan. De Maxon és America elfogadhatóak voltak. Hangsúlyozom: voltak. Igen. Ugyanis azóta új színészeket kerestek, mert rájöttek arra, hogy ez a hirtelen jött meg-akarom-csinálni-fellángolás lehet, hogy kicsit elhamarkodott döntés volt. És akkor kerestek új színészeket, de remélem, hogy újakat keresnek, mert ezek borzalmasak. Az előbbinél America vörös volt, Aspen nem... khm... barna bőrű, Maxon pedig... pedig nem ilyen... ilyen fellegős kinézetű.
Aspen, America és Maxon
És most egy videó arról, hogy hogyan készült az első könyv borítója!




Borító: ismét eredeti, ismét fantasztikus
Kedvenc karakter: természetesen America, Maxon és egy rövid ideig Aspen
Legutáltabb karakter:  király, Celeste, Kriss
Amit imádtam: a titkos kamrában töltött éjszaka, a befőttesüveg, az erdőben 
Amit utáltam: a király viselkedését, a vesszőzés, Maxon titka
Érzéki mérce: hullámvölgyek, csókok, majdnem pillanatok
Értékelés: jobb lett mint az első, a kérdés már csak az, hogy a harmadik milyen lesz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése